radírSoft Bt. - A Webes alkalmazásfejlesztő. Nyitólap. SiteAdmin Tartalomkezelő rendszer - Weboldal akár 7 nap alatt!

radírSoft

Webes megoldást keres? - RADÍRSOFT, a webes alkalmazásfejlesztő

VPOPUploader program

A VPOPUploader program automatikusan biztosítja bizonyos fájlok feltöltését időzíthető programként a VPOP szerverére, egy ott biztosított webservice meghívásával.

 • A program továbbá nyilvántartja a feltöltésre került fájlok státuszát is.
 • A program hibás státusz esetén képes SMTP kapcsolaton keresztül e-mail értesítést küldeni a megadott címekre, valamint szöveges log fájlokban részletesen is tárolja az eseményeket.
 • A program paraméterként megadható adott könyvtárstruktúrából - egy másik alkalmazás által odahelyezett - fájlokon végzi el a feltöltést.
 • A feltöltések időperiódusa, és hibás feltöltés esetén a próbálkozások száma tetszőlegesen beállítható.
 • A fájlokat a program adott könyvtárstruktúrában archiválja feltöltés után.
 • A program a fájlokkal történt eseményeket megtekinthetését formázott, rendezett HTML formátumú fájlokban biztosítja.

  Ha az Ön cége a jövedéki adóval összefüggésben, az alábbi tájkoztatás szerint elektronikus adatszolgáltatásra kötelezett, vegye igénybe a VPOPUploader programot! A program segítségével külön odafigyelés, vagy manuális feltöltés helyett naponta akár több száz elektronikus jelentés fájlt is szolgáltathat, automatikusan!

  Részlet VPOP tákékoztatásából, az adatszolgáltatással kapcsolatosan:

  2006. július 1-től a termékkísérő okmány (TKO) és az egyszerűsített kísérő okmány (EKO) elektronikus küldésére a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Jöt.) 35. § (1) bekezdés f) pontjában meghatározott elektronikus adatküldésre kötelezett adóalanyoknak (adóraktáraknak) részt kell venni és eleget tenni a Jöt. 20. § (2) bekezdésében, valamint a 40. § (9) bekezdésében meghatározottaknak. Az elektronikus küldésére kötelezett adóraktárak a Jöt. 20. § (2) bekezdésében, valamint a 40. § (9) bekezdésében meghatározottaknak megfelelően a TKO 5. példánya szerinti adatszolgáltatást mind uniós, mind belföldi adófelfüggesztéssel történő szállítás esetén, míg az EKO másolati példánya szerinti adatszolgáltatást kizárólag belföldi relációban kötelesek a vámhatóság részére elektronikusan teljesíteni azzal, hogy az elektronikus küldésnél a kiállított TKO-on és EKO-on szereplő adatokat kell szerepeltetni.

  Ezen okmányok elektronikus küldése a vámhatóság által üzemeltetett Közvetlen Elektronikus Adatkapcsolati Rendszeren (a továbbiakban: KEA) keresztül történhet.

  A KEA rendszer egy internet alapú titkosított és központosított rendszer, amely a felhasználók vagy kapcsolódó szoftverek által küldött, fenti elektronikus okmányok adatait tartalmazó TXT állományokat továbbítja az adóraktárakat felügyelő vámhivatalok (továbbiakban: felügyelő vámhivatalok) részére. Kiegészítő szolgáltatásként webes felületen lehetőséget biztosít a feltöltött állományok tekintetében a továbbítási folyamat egyes szakaszainak nyomon követésére, illetve igény szerint e-mail-ben visszaértesít a vámhivatali feldolgozás eredményéről."